Skvelá správa prišla v pondelok 29.4. z Berlína. Zástupcovia Alcy si v berlínskom Friedrichstadt-Palast slávnostne prevzali cenu iF Design Award, jednej z najznámejších súťaží v oblasti dizajnu.

Úspech doma aj v zahraničí

Ocenenie si vyslúžila kolekcia tlačítok Linka a Dot.Dot. Jedná sa tento rok už o druhé - prvýkrát sa kolekcia presadila v tuzemskej súťaži Czech Grand Design, kde získala tretie miesto v kategórii Výrobca roka. „Prevzatie ceny iF Design Award je pre Alcu významným medzníkom, ktorý zdôrazňuje jej postavenie ako lídra v oblasti dizajnu a inovácií vo svete sanitárnej techniky. Nie je to síce prvé ocenenie, ktoré sme za tlačítka získali, ale je doposiaľ najvýznamnejšie,“ komentuje manažér oddelenia marketingu Stanislav Pluháček, ktorý cenu na mieste preberal.

Úspech doma aj v zahraničí

Láska na prvý dotyk

Tlačítka Linka a Dot.Dot. zaujali porotu svojim elegantným minimalistickým dizajnom, vysokou funkčnosťou a kvalitným spracovaním materiálu. Vynikajú jemným zaoblením tela a príjemným materiálom, čo z nich robí esteticky aj užívateľsky zaujímavý kúsok. Tlačítka Linka a Dot.Dot. sú dostupné v rôznych farebných prevedeniach, takže sa hodia do každého interiéru. Alca si týmto na svoje konto pripísala už druhé víťazstvo v iF Design Award. Prvýkrát uspela v roku 2018, kedy v súťaži bodovala aj s WC tlačítkami, menovite s kolekciou Night Light.

Láska na prvý dotyk

Najstaršia súťaž v odbore

iF Design Award je prestížna medzinárodná súťaž, ktorá oceňuje dizajn produktov v mnohých oblastiach. Koná sa od roku 1953 a je jednou z najstarších a najrešpektovanejších dizajnových súťaží na svete.

Do súťaže sa každoročne hlásia tisíce dizajnérov a spoločností z desiatok krajín po celom svete. Alca tak medzi ocenenými žiari po boku takých firiem, ako je Microsoft, Adidas alebo Škoda Auto.

Najstaršia súťaž v odbore