Spoločnosť Alcadrain, aktuálne najväčší stredoeurópsky producent sanitárnej techniky, oslavuje 25 rokov od svojho vzniku. Firmu založili manželia Radka Prokopová a František Fabičovíc pod pôvodným názvom Alcaplast v Břeclavi. „Začínali sme so štyrmi zamestnancami lisovať armatúry v podstate v garáži. Darilo sa nám, pretože sme vyrábali oveľa lacnejšie a kvalitnejšie ako konkurencia. Dnes ročné tržby Alcy dosahujú tri miliardy korún a zamestnávame bezmála tisícku ľudí,“ zhrnul František Fabičovic, spolumajiteľ Alca Group. Do skupiny teraz okrem Alcadrainu patrí tiež výrobca potrubných systémov FV Plast a výrobca modulárnych systémov Alcafix. Produkty Alca sa vyvážajú do viac ako 70 krajín sveta.

Alca od začiatku podniká podľa princípov udržateľnosti. Usiluje sa o čistú výrobu, pri ktorej vzniká len minimálne množstvo odpadu, v ideálnom prípade potom žiadny. Produkty sú vyrobené zo 100% recyklovateľných materiálov a vo výrobe sa darí znovu využiť až 90 percent odpadu. Ten, ktorý spoločnosť nedokáže recyklovať, triedi a necháva ekologicky spracovať špecializovanými firmami. Skupina sa tiež zasadzuje o efektívne nakladanie s energiami. Na strechách všetkých výrobných hál postupne umiestňuje fotovoltaické elektrárne.

Pri príležitosti osláv 25. výročia prebehne 20. mája v priestoroch spoločnosti Alca deň otvorených dverí, na ktorý je srdečne pozvaná široká verejnosť. „Všetci sa budú môcť na vlastné oči presvedčiť, že výroba u nás prebieha v moderných priestoroch s pomocou vyspelých technológií, a to vrátane robotov,“ uviedla akciu Radka Prokopová.

depo-vecerni-2_alca
depo-vecerni-2_alca
hala
hala
hala_e_02
hala_e_02
lanzhotska
lanzhotska
_68c7861
_68c7861
_irl3187
_irl3187
_mg_6410_v4
_mg_6410_v4