Alca si k svojim 25 narodeninám „nadelila“ novú distribučnú halu E. Z modernej budovy, ktorej rozmery zodpovedajú veľkosti dva a pol futbalových ihrísk, sa budú expedovať všetky výrobky Alca Group do celej Európy.

Nová hala E za vyše stovky miliónov korún predstavuje jednu z najväčších stavieb v histórii spoločnosti. „Sme pyšní, že sme sprevádzkovali objekt, ktorý vďaka moderným technológiám nielen uľahčí prácu našim zamestnancom, ale zároveň je aj dôkazom technologickej vyspelosti firmy,“ hovorí Radka Prokopová, spolumajiteľka a výkonná riaditeľka Alca Group. Objekt sa podarilo postaviť v rekordne krátkom čase, a to počas ôsmich mesiacov.

Nová hala pojme až 17,5 tisíc paliet s tovarom a je štyrikrát väčšia ako tá súčasná. Revolučným prvkom sú aj spádové regály, do ktorých sa palety z jednej strany naskladajú, z druhej potom vlastnou váhou schádzajú po valčekovej dráhe do miest, odkiaľ sa odoberajú a presúvajú priamo do áut. Prevádzka haly E je založená na moderných technológiách. Vykuruje sa napríklad pomocou zabudovaného energokanálu pod zemou,odpadovým teplom zo susednej výrobnej haly C. Takmer celú strechu haly pokryje fotovoltaická elektráreň s výkonom 1 megawatt. V kombinácii so solárnymi panelmi na strechách ostatných hál tak za slnečného počasia celý výrobný areál vôbec po prvýkrát vygeneruje viac energie, než spotrebuje.

Súčasťou novej haly je aj trojposchodová administratívna budova. Vedľa kancelárií a priestranných šatní je tu aj miestnosť určená pre vodičov kamiónov. Nové zázemie im ponúkne nadštandardné vybavenie, ako je kuchynka, sprchy s teplou vodou alebo pripojenie k internetu.

hala_e_02
hala_e_02
hala_e_03
hala_e_03
hala_e_07
hala_e_07
hala_e_08
hala_e_08
img_20230221_131957
img_20230221_131957